Alt Takımlarımız

 

Süspansiyon

Süspansiyon aracın yer ile temasını sağlayan sistemler bütünüdür. Aracın yer ile temas eden tek bölümü olduğu için de büyük önem taşır. Süspansiyon takımı aracın süspansiyon parçalarının ve geometrisinin tasarımı ve lastiğin matematiksel modelinden sorumludur. Bu matematiksel modeli kullanarak araç geometrisi üzerinde çeşitli simülasyonlar yapar. Bu sayede araç dinamiğini optimize ederek araçtan maksimum performans elde edilmesini ve sürücüye konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşatılmasını sağlar.

 

Driverless

Takım, sürücüsüz olarak yarıştaki etkinlikleri tamamlayabilecek otonom bir yarış arabası dizayn eder ve üretir. Arabanın elektronik düzeninden üst düzey hareket planına kadar bütün sistemin tasarımı, son teknoloji sensörler ve bilgi işlem donanımı kullanılarak yapılır.

 

Finans

Takımın ihtiyaçları ve maliyetleri doğrultusunda finansal planın hazırlanılması ve yönetilmesinden sorumludur. Takımın çalışmalarına sponsor bulunması için çeşitli firmalarla iletişime geçer ve anlaşmalar yapar.

 

Organizasyon

Takımın katılabileceği Formula Student yarışlarını, uluslararası  ve yerel etkinlikleri araştırır. Bu etkinliklere gidilmesi için lojistik ve organizasyonel planlamadan sorumludur. Ayrıca takımın sosyal medya, tanıtım günleri, afiş, el ilanı gibi yollarla tanıtılmasında görev alır.

 

Şasi

Şasi arabanın iskelet sistemidir. Araç üzerindeki tüm bileşenleri bir arada tutarak gövde işlevi görür. En önemli özellikleri sürücü güvenliğini sağlamak ve yoldan gelen etkilere en iyi şekilde cevap vermektir. Şasi takımı ise diğer alt takımlarla birlikte çalışarak şasinin tasarımını yapar. Tasarlanan şasinin hem sanal hem de mekanik testlerini yapar ve şasinin analizi üzerine çalışır.

 

Aerodinamik

Aerodinamik; hareket eden katı kütlelerin havayla etkileşimlerini inceleyen bilim dalıdır. Aerodinamik takımı ise aracın kabuk ve aerodinamik parçalarının tasarımını yapar. Aerodinamik alanındaki çalışmalarının asıl amacı araçtaki yere basma kuvvetini artırmak, bunu yaparken aracın hızını negatif etkileyen hava sürtünmesini en aza indirmektir. Yere basma kuvveti sayesinde araç pist yüzeyine yapışık kalır. Aynı zamanda bu kuvvet, aracın viraj alabilme, hızlanma gibi özelliklerini geliştirir. Bu çalışmalarda akışkan mekaniği konseptleri önemli rol oynar. Özet olarak takım, aracın aerodinamik performansı ve estetiği üzerine çalışır.

E-Powertrain

E-powertrain alt takımı, aracın hareket etmesi için gereken gücün elektrikli motordan elde edilmesi ve açığa çıkan ısı için gereken soğutma ve hava giriş sistemlerinin tasarlanması ve üretiminden sorumludur. Üretilen gücün minimum kayıpla tekerleklere iletilmesini sağlayacak aktarma organlarının tasarım, analiz ve üretiminden; motordaki bütün parçaların uyum içinde, kurallara uygun ve en verimli şekilde çalışmasından sorumludur. Bunların yanında, bataryanın kapasitesinin belirlenmesi ve üretilmesi, batarya yönetim sisteminin seçilmesi ve tasarlanması, düşük voltajlı sistemin yüksek voltajlı sistemle entegre edilmesi ve kontrolü gibi konularda çalışmalar yapar.